El problema

Els patis de les escoles són el primer espai urbà on nenes i nens aprenen a relacionar-se lliurement. El problema és que a la majoria de patis la pista de futbol ocupa l’espai central, principalment utilitzat per nens, mentre que la gran part de nenes i la resta de nens s’acostumen a agrupar-se a la perifèria. Com a conseqüència, realitzen activitats més passives, estàtiques i de menys protagonisme a l’espai.

Per evitar que els rols de gènere es reprodueixin des de la infància, hem de crear patis igualitaris.

El projecte

Decidirem realitzar un experiment molt senzill en el que vam voler trencar el futbolcentrisme, instal•lant al centre de la pista de futbol una pista de joc modulable.

Antes Despues

Què va passar?

L’alumnat va interactuar amb els mòduls movent-los lliurement per l’espai i generant desenes de centres on nens i nenes jugaven en igualtat de condicions. D’aquesta manera, i mitjançant un sistema de monitorització, vam poder veure com trencant el futbolcentrisme, es poden crear espais més igualitaris i inclusius.

Perquè viure en igualtat demà, comença jugant en igualtat avui.

UNEIX-TE! ÉS EL TEU PATI UN EP?

Pensa en les activitats que tenen
lloc durant l’esbarjo:

COM TRANSFORMAR EL TEU PATI EN UN
EQUAL PLAYGROUND?

T’AJUDEM A ACONSEGUIR-HO

Equal Saree som un equip d’arquitectes amb formació en estudis de gènere. Des de 2010 estudiem la relació entre la configuració de l’espai i les desigualtats de gènere i treballem per dissenyar espais més igualitaris.

Després d’anys de recerca a diferents centres educatius hem general una metodologia de transformació de patis escolars amb perspectiva de gènere.

Acompanyem el procés de transformació del pati per què el disseny resultant sigui fruit de la reflexió i el debat col•lectiu amb tota la comunitat educativa.

ASSESSORA’T!